Followers

Saturday, April 30, 2011

shopping is the best therapy_part 1


salam...

wah..tajuk mcm byk duit ja n
k cta psl shopping smpai ada part2...hehe

saja excited nk cta...ni bru blk dr gurney plaza-tmpt biasa-xdak tmpt len nk p....
p sorg2..sbb angah kuaq ngn org len dulu..saja2 p nk mncari ketenangan(cr ketenangan p gurney???)..tu ja tmpt yg ada kwn2 GSC..leh jgk p sembang2 n mana tau dpt tgk wyg free...motiffff??..
dok umah pun, bosan jgk..msg angah soh dia singgah gney...
ramai gila org kt gsc rini..ada cta bes kot...mcm TH
OR, RED RIDING HOOD, SCREAM 4,ROOMATE dll..midnite ada FAST & FURIOUS dh..
dlm kul 6 lbh,jmpa angah..then p lepak mkn2 ngn jojo n abg haidie skali..depa dh abeh keja..sembang,citer2,mkn2....


bosan2 sorg, nasib da adikku sorg kt gsc tu..si HAJAR..thnx hajar tlg ambk gmbr..hehe...


pic ngn belon dr mna ntah..ambk wat prop sat..


pas mkn kt food court,km berpecah..angah ajak p VINCCI..nk beli jam..actually,semlm dh kuaq jgk..dia dh bl jam 1.
td p, VINCCI+PDI wat sale plak..50-70%..haha..rugi ja dia p bl awai2..hehe...
aku x bl apa2 pun..xda yg berkenan..


pastu,dah nk dkt kul 10..gurney pun nk tutup dh,bru igt jln blk..hehe
so, memandangkan esok LABOUR DAY, hari cuti,km dua2 cuti,dua2 free n single sat, km plan nk kuaq lg..

ni pic hari jumaat..angah blnja bju ni..bju GEB..
murah ja..RM19.90 each..thnx wei..
bju sama design..kaler lain2..hehe..


sok maybe abeh duit aku..sbb nk p tmpt fav+affordable=PRANGIN MALL... =)




SHOPPING IS THE BEST THERAPY



therapy pa?sbb pa nk terapi2 ni? haha..biarlah rahsia....walaupun xda duit nk jgk shopping (shopping tingkap pn bleh)..nk release tension,hepikan diri n abehkan msa cuti 3 hari...


tggu next part ye...


SELAMT HARI PEKERJA

Sunday, April 24, 2011

Kisah Hati


Hatiku hatimu
Menjadi satu cinta
Ku rasa hadirmu
Hanya sempurnakan aku
Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Mungkin tidak bersama
Hadir di angkasana
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya

Tapi cinta bukan milik kita
Semua harus berakhir

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini

Mungkin tidak bersama
Biar ku setia menjaga cintamu

Cinta kau dan aku
Takkan mungkin bersatu
Untuk saat ini di dunia ini
Biar ku setia menjaga cintamu
Selamanya


video


suka lagu ni...sedih..psl si laki mati la ni..

vdeo klip pun bes..sbb ada hero CUN..REMY ISHAK..

sapa2 yg minat Remy, msti jeles tgk vdeo ni..huhu...romantis giler alyah & remy...


p/s: tiz x jeles ker??

A Great Day With Family

salam...

mcm besa cita kali ni, cta mggu lps..entry ni byk plak pic...layan kan ja...=)

my family---> aku,mak n anis....walaupun xcukup 2 org iaitu my bro's (sopi n abg) opkos la xkan ikut kn?so...pompuan2 ja..lg bes....
km mcm besa.. aku kna pkai sandal dia,dia pkai sandal aku plak.. jwpnnya, blk kaki aku yg sakit pkai terompah putih ni... xpa2...aku kan kakak...


muka budak eksaited nk kuaq jln pas 5 hari waktu bekerja x p mana kebosanan


mnjadi kebiasaan,hari sbtu klu nk jln2,cuci mata,bl brg, tmpt yg dituju, 'tanjung' ja la..nama pun anak tanjung...anak mami dok jelutong..eh km bkn dok jelutong...km dok tg bunga..hehe..

p prangin mall,komtar(dok wat renovation apa ntah lg kt tgkat KFC tuh) dan p 1st avenue..senang...suma dekat2....nk p GAMA n TIMES SQUARE ja mcm mls..sbb kna jln jauh sket..

sampai ja, lapaq...cr mkn dulu...xtau nk mkn apa, so pilih KFC ja...teringin plak nk mkn cken chop..huhu..


pas perut kenyang,hati riang, kaki rancak jln p PRANGIN MALL(PM)..
komtar xda apa yg bes...
bye2 komtar..

PM byk sket kdai bes2..anis nk cr suaq n kasut..aku xda nk bl apa pun..tp last2, bl jgk pashmina..hehe...murah n cntik la plak..1=rm10..ok la tu..aku tgk kt nite mrket BF ritu, rm20..

kdai mamat pakistan kot ni..hehe..anis bguih pnya dok tawaq-menawaq kt blkg..aku test power dlu..

pastu, p 1st avenue plak..kdai pun dh byk buka..COTTON ON pun dh buka...
p toilet (free) kt PM kna byq 2kupang..so, toilet free, siap cermin besaq alam, harus dok lama2..bkn nk buang apa2 pun..aku ja buang pashmina lama n tukaq pkai pashmina bru bl..hehe..bau kdai lg..x dan2...


saja pkai spek anis..nk tnjuk kt dia pkai slendang ngn spek cmna rupe..hehe

dah tu, hampir petang n penat sket dh...saja nk bwk mak mkn2,lepak2 kt rotiboy.

COLD COMBO (iced coffee + roti boy) for me
HOT COMBO (hot coffee+roti boy) for mak
ciskek oren anis pnya
plus cis tart yg comel tu


btul2 tepi roti boy, ada kdai selipar FIPPER..

mak beli selipar kt sopi...meriah kdai dia..geram tgk selipar2 kaler maler ni..murah2 ja..sopi pnya hitam tali merah tu...RM13.90 ja

pastu, jmpa dinding wallpaper smart ni, ajak anis brgmbr plak...


dah penat jln,mkn,brgmbar,bli n nak belah dah....tp otw nk blk tu, 'termasuk' kt kdai kamera..sbb mmg plan nk bl camera digital..tp blum masa lg..las2, ada promotion baik punya, x tggu lagi..

nk kaler pink, dh abeh..tp xpa..biru ni pun cntik (sdpkn hati..pink rmai sgt dh ada camera pink)
so biru pun biru la..janji leh guna..


OLYMPUS 5010
14mp
5x optical zoom
2.7" LCD monitor
RM370

ok la kan??

x mampu nk rembat DSLR NIKON or CANON yg besaq2 tu..
RM300++

pasni, cantik la sket gmbr2 nk ltk dlm blog ni..hehe...

huhh..dah abeh dah cita..dpt kamera, blk ngn hati yg gumbira....

sekian..

thnx 4 reading...

Tips Blogging Dari Cik Epal









cik epal gonjeng yg femes ni,ada bg tips2 berblogging utk blogger2 yg bru nk merangkak(mcm aku ni)..hehe..

bila baca n teliti(ceh..teliti lg tuh)...ada yg kena n x kena ngn blog aku ni..
teringin nk jd cam CIK EPAL...dpt earning dr NUFFNANG,beribu-riban sebulan,pastu leh menternak lemak n shopping2.....jeles2...xyah ssh cari duit..dok ja dpn lptop n update blog...

antara tips2 dr cik epal:
(copy from Cik Epal Blog)

@ Guna url yang mudah di ingati


jangan guna url yang serabut dan panjang panjang. Jangan expect orang nak ingat url kau. contoh url

akusukamakantempececahsambalkicapdansoya.blogspot.com

aku punya..erm..simple je..ok kot..huhu
shilagyla.blogspot.com


@ Guna bahasa yang semua orang paham

hariwww niwww kiteww adewww bewwliww satuww bawrag mekawwwwppp. cawnntikk lewtewwwwww

Apa kau rasa nak kena lempang tulis macam ni??

haha..tidak sama skali..

@ jangan guna shortform

ak tk sk ko r.ko phm x.ak dh pnt pk pk.i pk pk u d cc i.

Kau nak kena terajang kah? apa ingat ni sms? ni BLOG bukan SMS nak taip message

aku xde la nk wat seshortform cmni..ala setakat x,jgn,bkn,mkn tu besa la..hehe

@ penggunaan gambar yang menarik dan terang

Lumrah manusia memang suka kepada kecantikan. Kalau rasa anda cantik, boleh lah tempek gambar anda banyak banyak dekat blog. Selalu blog awek cun follower beriban.

macam aku. aku perasan je cantik sebab tu aku tempek jugak gambar kadang kadang. bajet dowhhhh. muahaha

If wajah biasa biasa macam aku ni. Try ah cari gambar yang the best. yang terang sedap mata memandang. alahh kadang kadang gambar yang kita ambil menarik pon alright dah tu. macam gambar makanan, tempat tempat cantik or barang barang comel. kan orang suka tengok.


yup..aku suka tempek gmbr..sbb aku suka tgk blog yg ada gmbr2 cntik,menarik n tertarik..lgpun aku pun jenis kaki brgmbr..tp gna hp ja la..(skrg dh ada camera bru..hehe)..

@saiz font


guna saiz font yang senang nampak dan senang dibaca. jangan terlalu kecil dan jangan terlalu besar. just nice. dan toksah lah sekejap font warna biru sekejap warna merah makngah. sekejap warna kelabu tek hanjeng. apa kau ingat budak tadika yang baca blog kau. kalau blog kau memang khas untuk budak tadika tu dimaafkan lah nak buat font warna warni ni

font aku msih bleh dibaca..x kecik x besaq

@ make it simple

elakkan menaip entry panjang panjang. It will drive away your readers.dan readers akan skip skip. kau jangan jadi macam aku. aku memang ada satu tebiat suka menaip panjang panjang. ye ah dah mulut asyik potpet pot pet. tangan aku dia dok jalan sama ah sekaligus. hebat bukan?

make it simple. apa yang kau nak sampaikan dalam satu entri tu. just say it. takyah meleret leret tak tentu hala (macam aku)

..yup..setakat ni xda la entry yg berjela2..ada pun, x byk sgt..hihi..penuh gmbr ja

@ layout yang simple


Toksah lah letak widget yang berlambak lambak dalam blog kau tu. kiri kanan blink blink. atas ada benda goyang goyang inul. dekat bawah ada lagi emoticon gerak gerak. woh sakit mata tau. benda benda tu semua menggangu konsentrasi je nak baca entri anda nanti

aku xda nk psg widget2 yg bukan2...

@ lagu dalam blog


Bagi aku, tak payah lah letak lagu dalam blog. kalau nak letak pon biarlah yang boleh pause. Ni kang dok sedap baca entri perghhh dengar memekak pulak lagu tak ada butang pause pulak tuh. lagu kalau slow takpe. ni kena pulak yang stok stok headbanging boleh share kutu. memang perghhh tak ke hangin meroyan satu badan? bising memekak ok

btul2..aku pnh kna ngn blog yg suka ltk lagu..aku suka buka blog byk2 tab..bila tba2 ada ja lagu,ha..mula la nk close satu2...susah3


@ update regularly

Update lah selalu. jangan lah sampai bersawang empat lima bulan blog tu. Tapi nak update pon jangan syok sendiri. Kau boleh kenal dan tahu apa readers kau nak dari kau. So buat entri yang orang nak baca .

aku suka update sbb byk ja cita nk cta...tp kdg2 seminggu 2 3 ja..tu pun bila lptop lmbap, tenet wat psl,xda mood n ngntuk...

@ blogwalking

Dulu aku rajin jugak blogwalking yang mana sempat singgah dekat blog aku.now mana dan je lah. Blogger ada life jugak ok. Tak delah doploh empat jam ngadap laptop kan. Tapi kalau ada masa lebih tu boleh lah blowalking tinggal jejak tapak kaki dekat mana mana

suka blogwalking..tp slalu lupa nk tggai jejak..ya..pasni, HARUS tinggal jejak

@jangan sombong, be friendly

Apalah salah sekali sekala datang dekat blog yang selalu dok komen kau. tak salah kan? just orang pon akan rasa dihargai bila kita datang blog dia. macam kita jugak. kita rasa dihargai bila orang baca dan komen blog kita kan? macam tu lah orang. be nice. =)

huhu...aku nk dpt 1 komen pun susah..cmna tuh?


@ignore your haters


kita perlu ingat dekat dalam dunia ni. kita tak boleh nak suruh or paksa semua orang suka dekat kita. sebab kita pon bukan suka dekat semua orang kan? Kalau ada haters, ignore je lah. tu jalan terbaik. dok bertekak doploh empatjam pon tak guna jugak. tak ada penyelesaian. dah orang tak suka biar je lah. dan the fact is semakin banyak orang suka dekat kau semakin ramai orang yang akan benci dekat kau


ada ka haters??blog x femes pun..haha


lagi 1 nk tmbh, Cik Epal suka cta psl mkn2..sesi MENTERNAK LEMAK..my fav entry..


jeles n telan air liuq ja tgk bila cik epal p mkn2 merata tmpt..leh gnti Qi dlm JJCM ni..


ok la..tu ja TIPS2 dr Cik Epal..


sekian..


tenkiu CIK EPAL GONJENG....


Saturday, April 23, 2011

INNER ITU SAYA PUNYA


entry contest kembali....

lps di tag oleh Cik Tqah, aku pun ngn semangat nya cari pic utk join contest kali ni..
x susah..senang ja... syarat2 nya::


SYARAT PENYERTAAN.

1: FOLLOW blog MRS VIP..

2. buat satu entri kenapa anda patut menang dengan tajuk ' inner itu saya punya '

3: anda wajib mengetag sekurang-kurangnya 2 orang kawan, lagi meriah lagi best kan?? pastu inform orang yg kamu tag tu...kang ternganga je..xtau. haip!

4: xperlu letakkan sticky entri, atau apa2 pada side bar, ikut suka ok.asal bahagia

5:letakkan sekeping gambar anda 'bertudung' yang paling ayu bagi korang. xkisahlah gambar sorang ke banyak ke.. tapi tunjuk pada penganjur, mana satu muka korang. okey.

6:tarikh tutup : 07/5/2011 dan hadiah akan dipos sebelum 11/5/2011

7:pada yang xbertudung pun boleh join cuma letakkan pic bertudung ya darl.

dah siap? tinggal link anda diruangan komen Mrs VIP..

tu ja...so apa lg...

aku pertaruhkan pic ni...
dan nak tag :

1. ANGAH

2. AIDA


tgk inner2 ni..so colorful...
ni antara hadiah2 nya..

dan sebab2 aku patut menang
sbb

1-sy suka pakai inner
2-sy suka mnambah koleksi inner dlm almari ni..
(walaupun kdg2 dh bersepah2 x terlipat..oppss
3-erm...sbb
.

.

.

.

.

INNER ITU SAYA PUNYA...hehe


JOM RAMAI2 SERBU BLOG MRS VIP YG SO SO CHANTEK TU...



Monday, April 18, 2011

Galaxie & Youth Carnival

Galaxie & Youth Carnival
Date: 9th & 10th April 2011
Time: 9am – 7pm
Venue: Penang Times Square

semggu sblm kejadian, kwn aku si Ena Azman(mar), invite aku kt fb ajak p event diatas..ada cosplay comp...

memandangkan sbtu ada hal(kenduri), aku plan p ahad ja 10 april tu..dh la p sorg2, dr komtar nk p tms square pn nek bas..pnya mls..sdgkn dekat ja klu jln..dlm 10 min cmtu..klu jln rmai2, ok la..ni sorg2,xmo la nk jln..hehe

smpai ja, tggu mar..dh smpai, terkejut den..she's so cute wif her pink hair..=)

amoi chantek

eh..bkn amoi..

dia dress utk character

Tonarine Sai~
aku pun bkn knai sgt kartun2 jepun ni...hehe...tgk comel ja p ambk gmbr..tu pun x suma..segan..


aku n Tonarine Sai


(comel kn?..syg ja aku x bwk beg kotak jgk..hehe)
ni aku x knai watak apa

ni plak hero feberet ku.mula2 tgk ja dh jatuh hati..
..hero tdg saji..hehe..berselubong di blk bju tu..

hai awk yg pkai tdg saji kt blkg tuh...


aku pn ada kuasa cahaya (hp ku)..haha


mar curi hero aku

ni pun xtau character apa..tgk lawa ja ngn gaun, sapa tau, plz gtau aku..


----lagi gmbr (taken from FB Ena Azman)

ni konpem2 tau sbb dia pgg buku nota Death Note...


kanan skali tu, hantu kot..hehe


mar tulih, ni MIKU

(aktif bebenor dak ni)


ni plak xtau terlepas dr mana..masa km p mkn kt Marrybrown, cashier tu tnya aku ni kartun apa plak..hahaha..pndai abg wat lwk....=)

..mar siap invite lg utk event akan dtg...aku rasa aku nk jd cosplayer jgk la...

aku pilih watak ni...

pi



ka



chu


...lawak ja...


sekian...


Saturday, April 16, 2011

berkawan biar beribu..berkasih biar satu..



salam...
Alhamdulillah..mood knyang sgt sbb mkn nasi 2x..dh dinner sbnrnya..tp ada org nk blnja mkn plak..HARUS la x tolak kn?? thnx kpd si polan....

semua org dlm dunia ni, mesti ada kwn kan? x beribu sorg pn jd la...(mcm intro nk wat karangan BM msa UPSR dlu plak)

ni nk cta psl KAWAN...kwn yg bru dikenali..actually..she is my fren's gf...
1 april ritu,aku p gney plaza tanpa dirancang..ngn bju kurung nya..jmpa doshi..setel apa yg ptut..huhu..tetttt...
pas2, jmpa jojo..geng GSC dulu..so bila lama x jmpa, lepak mkn sama2 la..jojo bwk gf dia ni..yoyo(bkn nama sebenar)
cam comel ja jojo n yoyo...

so, kwn bru aku ni, dak yoyo la..so friendly yg teramat..bru 1st time jmpa,mcm knal brtahun...

Linkcakk..!
cute kn dier...
i'm sori..(gaya amir yg x tersingkir semlm) x leh ngorat..

mlm tu, km lepak sembang2 kt gney drive..byk ja cita dia..suka dgq..lwk tol..
yg doshi n jojo suka perli dia yg x bape tau ckp utara..
tp dia pndai gile ckp cina..lancar ja..

tu bru 1st time..

2nd time plak, km lepak mkn kt Sri Ananda Bahwan..
thnx jojo blnja ritu...

jojo n yoyo ni bla jmpa asyik gaduh ja..gado2 mnja gitu..besala..
pas mkn, lepak kt tepi pntai blkg flamingo hotel...
jadi mereng sat dok ngn geng double trouble, DOSHI&JOJO...masuk ngn YOYO, terlebih mereng la jwbnya...

b4 blah, doshi tnjuk skill ambk gmbr gna hp aku..dh gelap, p la dok dpn spotlight hotel tu..bru cerah sket..hehehe...

so ni la serba skit gmbr2 yg dpt diambil ngn jayanya...
(tmpat yg sama ja dpn lampu..hahaha..x nmpk laut pun..tp ada pasir pantai tu,jadila..)

JOYO~..(suweet kapel ever..)
saja kandid..x clear plak

jojo n wazien(ex staff gsc jgk)
besfren jojo

aku n doshi
ada prsamaan kt(tang) hidung x?? (yoyo ckp..)

(p/s: INGAT yOYO..! tang idong..bkn idong tang..)..hehe..comel btul..xpa nti soh jojo ajaq ckp utagha na...

~ me n yoyo ~


....hadap spotlight

dh brgmbr, bru blk..dh sejuk dh kna angin laut...
hope 2 hang out with u nx time yo..hehe..
ada rezeki kita plan psl cuti2 msia tu k...(yoyo: suruh diorg kumpul duit lu..)

last but not least..cntik x inner bru aku????
b4 ni mcm x brkenan pkai..tp tringin jgk nk pkai sbb tgk rmai pkai nmpk cntik n muka x bulat gitu..hahahahhaha..
ok dah..nk tdo...bye2..

Monday, April 11, 2011

bila angahkerek blnja shilagyla

ni cta slasa mggu lps..dh basi pun..dah hadam n kuaq jd #$^+ dh pn..hhahahahaha...(kotoq btui)

lptop bru kuaq wad lagi...sedih2..melayang lg duit aku.. dh dpt apa lg, keje nk cta ja la apa yg patut kn...walaupun cta mggu lps..hehe

angahkerek @ angah @ sri, nk blnja aku TUTTI FRUTTI sbb bday ritu dia x bg apa..(ala xpala..x ksah bg hadiah ka x...blnja mkn pn jd la..hehehe)




awat thn ni org blnja mkn ja utk bday aku??saja nk bg aku gemuk..tp xpa..suma nya tmpt yg 1st time aku try..TF ni pun 1st time try..angah la tingin sgt nk mkn TF..

..erm..sapa yg sini FROYO FANS? pas dh cuba,aku x mnat la ngn TF ni..mcm besa ja..mahal plak tu.nk ltk byk2 pn takut..hehe...tp rmbut sama hitam..mulut x sama besaq..erm..apa aku merepek..nk habaq yg aku x mnat yogurt2 or aiskrim sgt...len org len la minat dia kn??..xpun, maybe km ambk perisa vanilla n choc..x try pun perisa buah-buahan..
ni la tmpt nk ambk dia..layan diri..boh ja byk mna pun..jaga2 la ngn berat dia nti..hehe

jom pilih nk ambk apa...




da bskut chipsmore,oreo,mashmallow


10g=RM o.53

tgk tu bape rggit??
RM23.32..

nk tgk km ambk apa??

1btg wafer coklat tu,buah2 sket(sberi,laici n apa ntah),choc rise,choc chip,choc syrup

jom makan...eh..blum bleh mkn.HARUS brgambar lu...


tgk sapa yg ambk gmbr km?? pekerja TF tu sndiri..sempoi kn..(actually,tu kwn angah..)
cntik muka km suka2 nk soh staff depa mai ambk gmbr..thnx ye..!

dah mls brgmbr..nk mkn plak...

pas mkn, km p grney plaza plak..angah nk bl brg sket..
bla p gney tu, GSC adalah tmpat WAJIB pergi..
bkn nk tgk wyg pun..nk jmpa kwn2 gsc la...
ada rezeki, lgkah kanan, km dpt ni sorg satu..hehehe

comel kn?? kau hado?? (bakkata cik epal gonjeng)
bla ntah nk tgk cta RIO....jom angah..apa tggu lg..bila free??

saja tempek pic pkai satin shawl baru bl dr MALIKA'S FB..

ok..dah abeh..nx N3 nk cta psl my new cute fren+lepaking mlm2..insyaAllah...


see ya