Followers

Wednesday, December 5, 2012

Wordless Wednesday































                                                                      (-________-)v


Wednesday, November 28, 2012

Sunday, November 25, 2012

My Bestfriend's Wedding



salam 10 Muharram...

intro dlu :

hampir 10thn lalu, kami berdua mula rapat..msa tu form 4.kt SMKA (P) Almashoor..(ye..aku budak sek agama.tp x pndai2 pun bahasa arab nyer..kui3)..dua2 ahli KRS..kt sekolah masing2 ada geng kump masing2..tp km rapat sbb dok area yg dkat la jgk..sorg tg bunga sorg lg dato keramat..mmemandangkn geng2 km suma dok area btu uban la, byn lps la..

form 5 pnya cerita :

thun SPM kn..mmg thun cabaran..bleh la plak aku kapel ngn bdk sek teknik TARP..(kwn x smpai setahun pun..) geng2 hiphop lg...bdak sek agama kapel ngn bdak hiphop..mcm xkena ja.. nak dijadikan cerita..my bfren ni, ada yg minat..budak tu start ngn huruf F...yg aku pn dpt bdak huruf F jgk...sorg FERDAUS..sorg lg FIRDAUS...(buka dh rahsia cinta monyet)....km rapat pn sbb ni jgk..
satu lg sbb, ialah km cari tmpt tuition yg sama..abeh sekolah ja, msti tumpang umah dia,mkn,mndi,siap n p tuition...miss dat moment..smpai cikgu tuition tu igt km kembaq..(sbb 1 hari p pkai tshirt yg sama)..lawak plak pikiaq blk....

abeh SPM :
km still together..wat part time kt McD Gurney Plaza.aku leh plak kapel ngn sorg mat jambu kt mcd..sama umur..si dia still wif her Fer....dpt result pn sama byk ja A nya..hahaha...sama2 apply UiTM..tp sedih,xdpt yg pggilan pertama pnya.. tp Alhamdulillah, km dpt yg 2nd intake..(ok la kn..dpt la jejak kaki kt menara gading walaupun lmbt 1 sem..huhu)..sama2 dpt UiTM Arau...tp dia dip sains komputer, aku dip sains...time apply ritu, km x plan sama2 plak...p uitm, daftar skali n dpt plak hostel skali..time tu dok BERINGIN..mcm rumah..ada 2 bilik..dok plak 1 bilik n 1 katil..(katil 2 tingkat la...aku atas,dia bwh..) makin mnjadi2 la keAKRABan kami...

pic msa dinner McD thun bila ntah nie

zaman diploma :
.kami join kadet bomba plak sama2.mcm2 cerita km kongsi brsma.bak kata lagu Black n Malique
"Ketawa bersama, menangis bersama..."..
ada prob ja (lbih2 lg masalah cinta), mmg dia la tmpt mengadu sbb dia knai ngn mat jambu mcd tu..
PJJ kata kn..puiii...

msa msuk prtandingan kawad bomba kt Arau..

zaman IJAZAH :
dipendekkan cerita yg semakin berjela ni...km sama2 dpt smbung dgree@Shah Alam plak...
km dh x rapat sgt..sbb kampus sh alam kn besaq..fakulti lain2, hostel lain2...kdg2 ja brjumpa...dia dkt plak ngn si Fer nya...jeles btul...aku n mat jambu???? ( dh xda jodoh..) nak cta psl mat jambu ni, mmg lg pnjg la...cerita tu mls nk dikenang 

zaman SEKARANG :
abeh dgree, km dua2 stay dok kt Penang..dua2 xmau kuaq png cari keja..nk keja yg dkat ngn family jgk..km sama2 dpt surat utk exam jd cikgu tu..satu tmpt kt sek bkt gambir..dgn bf dia si Fer jgk..p la km ber3..km 2 xlps utk intview, tp Fer plak Alhamdulillah..lps n skrg dh jd cikgu...

Mac 2011 : their engagement ::

berphotoshoot kt Straits Quay


10-11-12

depa dah kawen...terharu plak...dok ja 1 Png, dia xdpt nk bg kad kawen atas sbb2 tertentu..(aku cuti,dia x free,aku keja dia free plak.)hehe..tp dia wajib suruh aku p...n aku HARUS la p...10 Nov 12' depa akad nikah...

11-11-12 (hari kenduri)

aku & mereka

 so sweet of them



 to my dear fren, MAZUA....

           "..Semoga mnjadi isteri yg solehah n ibu kpd anak2 yg comel dan ramai tau..
aku doakan hg n fer berbahagia till Jannah...jgn lupakan aku tau..hehe..nti da msa, kita jumpa n nk lepak sembang2 mcm dlu..bleh lg x??..dah buka hadiah?bila nk wat open house?? hehe..."





p/s: actually, ramai yg kawen bulan ni kn? so pada kwn2 yg dh bergelar isteri/suami org, SELAMAT PENGANTIN BARU.....











Wednesday, October 31, 2012

Yuna's Homecoming Concert



Salam..

yeah..nak update kali ni psl konsert Yuna yg julung2 kali diadakan di PENANG...




aku bkn la peminat fanatik sgt tp aku minat jgk Yuna,bakat dia n lagu2 dia ni..tp kalu bkn disebabkan si dia yg mnat sgt Yuna n nk tgk Yuna wat konsert, kt Png plak tu, sebagai peneman utk tgk konsert n at the same time dpt jgk tgk yuna live, apa lagi......


TADAAA

.

.



 kasi zoom sket...hehe


jgn jeles wahai kipas-susah-mati YUNA semua..hehe
xdala..msti ramai yg turun Png nk tgk yuna wat knsert ni jgk kn??

Nanti kita jumpa disana

PENANG TIMES SQUARE
10-11-12

...


my 1st concert ticket ever...
(sblm ni tgk konsert free ja..yg xyah kna duit punn)


p/s: nak kena dgr blk suma lagu2 yuna la camni =)



"..sayangku jgn kau persoalkan siapa di hatiku...terukir di bintang tak mungkin hilang cinta ku padamu.."


Friday, October 26, 2012

Raya Lagi



Saya ingin mengucapkan ..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA

SEMOGA KITA SAMA2 MENGHAYATI
ERTI PENGORBANAN
YG SEBENAR....







Friday, October 19, 2012

RED PEPLUM



Salam Jumaat...

pg2 bgn mak dah bg brg pos laju.. dh smpai..huhu...


dah dpt my 1st peplum...from cik FATIN SUHANA...




cantik..tp mcm nak deco2 sket sbb peplum ni plain...erm. mcm nk wat reben or tmbah hiasan kt pinggang ka..tp tgn ni xda seni plak...
hehe...

cantik x? abaikan khazanah almari tu...


any idea??











Wednesday, September 26, 2012

Wednesday, August 8, 2012

Outdoor IFTAR


Salam 19 Ramadhan...

1st entry di bln posa...

Kelmarin, mcm pelik plak kata kelmarin.hehe...so, ctanya cmni..nk cta kenangan pertama berbuka puasa ala2 outdoor gitu..bkn mkn kt kdai (selain dr buka kt umah) mksudnya disini...yg tu dh berkali2 la....

yg bestnya outdoor iftar ni ( iftar gitu..), berlapikkan tikaq, berhadapan pulau n air laut yg tenang, berlatar belakangkn Quenssbay Mall, berbumbungkan langit biru, kdg2 beriklankan flight yg bru berlepas dr airport Bayan Lepas.....best jgk berbuka cmni kn? bersama org yg tersyg plak...eh... =)

 

Juadah berbukanya, beli kt bazar ramadhan ja...jimat dr mkn kt kdai yg msti cecah berpuluh rggit....sdgkn semlm ni, mkn utk 2 org hnya RM14.90....



nasi bungkus    = rm 11.00
air carot susu   = rm   1.30
samosa            = rm  1.00    
kuih pau          = rm  1.60

cmni pun mmg knyang...mula2 smpai, x rmai sgt org nk brbuka secara terbuka ni...lama2 dh kul 7 lbh, rmai plak n jadi meriah di situ.. =)

 sebelum azan Maghrib berkumandang.....

  mnconteng arang di  muka atas batu...bersepah arang2 kt situ...ada yg mai wat BBQ la ni.....
  seb baik aku xda kayu n api..

 tayang cincin FREE give away 1960 Moustache...


 Prepare apa yg patut... huhu



iklan...

it's a plane...


JOM BERBUKA...


sedap lauk ayam ni...




Akhir kata dr saya....



PEACE..SELAMAT BERPUASA N MENAMBAHKAN PAHALA DI 10 MALAM TERAKHIR NI...!












Monday, July 9, 2012

Seni Jalanan di Penang




Salam malam2 ahad..(isnin dah pun..)..rndu plak nk update blog...

Memandangkan skrg kt Penang ni da Georgetown Festival 2012  (15 JUN-15JULY), elok la aku cta psl WALL PAINTING ni... dah puas jln2 kt Png,xtau nk p mna dah, last2 wat tresure hunt utk "FIND&SNAP'' segala lukisan2 yg makin feymes kt town ni..kena pndai explore..rmai jgk org Png sndiri yg xtau kt mna...(even aku pn lemah bab2 nama jalan/lebuh2 ni suma)...hehehe....

Jom layan pic2 ni dulu....

1- budak2 naik basikal
 LOKASI : Lebuh Armenian



 snap dr dlm keta

 say Hi to them

 nak tumpang sket,leh?


2- RESCUBE
LOKASI: Dpn lukisan bdak2 td..

(walaupun bkn sejenis wall painting, tp it's quite interesting)
snap sini jgk






3- budak baju kuning
LOKASI: CANON STREET


tu diaa


meh nk tlg..smpai x tu?


nak gagau apa tu?



4- budak ppuan bju biru bertocang
LOKASI: LEBUH MUNTRI







yang ni ja sempat aku tgk face2face...ada lg sbnrnya...
cth di bwh ni....


Sampan di dinding umah
LOKASI: CHEW JETTY




moto tersadai kt pintu merah
LOKASI: AH QUEE STREET



INI SEMUA HASIL KRETIVITI SEORANG PEMUDA FROM LITHUANIA


ERNEST ZACHAREVIC



thnx bro sbb mencantikkan wall2 lama kt georgetown, tapak warisan dunia nih.. GOOD JOB !!!

nak tau lbih lanjut psl dia ni n lukisan2 dia yg baru or nk tgk ragam2 n gmbr2 lebih menarik,
silalah LIKE FB ERNEST ZACHAREVIC... 



mcm2 ada n xtvt2 yg dia nk wat...klu sapa2 mai png or org png yg dah brgmbr kt setiap lukisan dia, leh la share2 kt FB Ernest tu...

yeah...











Wednesday, June 20, 2012

GIVEAWAY: 1960 Moustache




GIVEAWAY dtg lg...memandangkan its just a simple GA n bru tau psl 1960 Moustache ni, xsalah rsanya nk share2 brg baik ni..hehe...so, jom join GA ni k....


(klik pic bwh utk join)


 1. LIKE page 1960 Moustache
2. sebar2 kn ttg page tu..(mntak la kwn2 kita like jgk)
3. hantar link kt blog FYA ZAINAL ni