Followers

Saturday, March 26, 2011

SAVE OUR EARTH

salam..

memandangkan td EARTH HOUR, ngn semangat environmentalis yg masih ada dlm diri ni (cewahh..), aku nk spread the message about our environment...sbnrnya,pas jejalan kt blog COFFE FOR ALL ni (http://rahimiarafpin.blogspot.com), tertengok dia pnya poster2 yg dia edit dr poster filem,menarik perhatian aku...smart n seswai sgt2....

sbg seorang ex-student environment, aku pun nk join sebarkan poster2 ni...











~aku dh ada beg shopping sndiri..SAY NO TO PLASTIC BAG...bwk la beg sndiri bila nk shopping tu..
~aku dh unplug charger yg x guna..
hehe...

dok wat entry psl env ni, tingat time stdy dlu..

cth:
(ni bukan poster utk disebarkan..hehehe)
just suka2...kenangan dolu2...
tshirt feberet masa tu..ada xtvt je, wajib pakai..ni masa ada family day..men boling..

ni plak, salah satu perkara yg student env kna wat..hehe...cek ayaq kt loji kumbahan k..utk subjek wastewater..mmg mncabar tp pengalaman brguna tu...bru kita brsyukur sket..kalu xde org nk rawat air tahi ni, sapa nk wat???..amboi...

ni bju msuk lab..xyah pkai lab coat..n bila ada field trip pn kna pkai..hijau kuning msa batch km..

seisi brgmbar tu, suma kos msti ada pnya kn?? hehehe...
field trip..erm..merata jgk la p...(Bkt Melawati,Kuala Gandah,Pantai Morib dll)

so...

Sing Me To Sleep

salam..

entry dibat dlm keadaan mamai n pening2 lalat lah...

sbbnya bru blk tgk cta SUCKER PUNCH...blondie+amber+babydoll+sweet pea+rocket


mcm bru lps main game ja...bape kali minah tu berimaginasi...nk tgk dia menari, x dpt jgk..
hahahaha..tp pelakon2 dia suma cun2 n cute2...

EMILY BROWNING (BabyDoll) si putih melepak+kepala
ABBIE CORNISH (Sweet Pea)
si strongest
JENA MALONE(Rocket)
si cute lovely sista
VANESSA HUDGENS(Blondie)
si pecah rahsia
JAMIE CHUNG (Amber)
si sexy

aku suka ROCKET..lovely sister..adik kpd SWEET PEA...tp ending dia, erm..tgk la sndiri..
aku lyn ja lagu2 dlm movie ni..best2..

slh satu nya, mmg khas nk wat aku tdo skrg jgk..


good nite.....
..'sing me to sleep.."
Sing me to sleep
Sing me to sleep
I'm tired and I
I want to go to bed

Sing me to sleep
Sing me to sleep
And then leave me alone
Don't try to wake me in the morning
'Cause I will be gone
Don't feel bad for me
I want you to know
Deep in the cell of my heart
I will feel so glad to go

Sing me to sleep
Sing me to sleep
I don't want to wake up
On my own anymore

Sing to me
Sing to me
I don't want to wake up
On my own anymore

Don't feel bad for me
I want you to know
Deep in the cell of my heart
I really want to go

There is another world
There is a better world
Well, there must be
Well, there must be
Well, there must be
Well, there must be
Well

Bye bye
Bye bye
Bye


video

Tuesday, March 22, 2011

T U N A N G. P U N Y A .C I T E R

salam..

dis time is the rite time utk aku post entry cite tunang2 ni...bkn citer tunang aku n bkn citer aku yg brtunang..tp kawan2 aku..yeahh..(seronok terlebih plak)
2 mggu lps berturut2 kwn aku ex-mashoor (MAZUA & WAHIDA) bertunang..

12 mac 2011 - Mazua & Ferdaus
19 Mac 2011- Wahida & Reza

dimulakan dgn majlis mazua..she is my besfren dr sek almashoor dlu..
km 1 klas,pastu 1 tmpt tusyen, abeh spm, sama2 keje mcd, dpt smbung dip, sama2 study@uitm arau, dpt plak 1 kolej yg sama(BERINGIN), 1 bilik lg pastu sambung degree pun sama2 kt uitm sh alam..cuma kma mbk kos lain2...


p/s: msa F5 dlu,bf pun nama nk sama FIRDAUS n FERDAUS...
eii..gataii..F5 dh ada bf.. tp nasib menyebelahi mazua..
now,lps 8 thn depa brcinta, dh bertunang pun..so sweettttt...


back 2 the story msa hari kejadian..
mazua soh aku p umh dia awai2 sket..majlis kul 3..kul 11 aku dh p..hehe..pg2 tu soh anis antar.singgah bfast@mcd dlu..gna kupon free 2 big breakfast tu...
dh smpai umh dia, wahida dh ada..dia la yg drive bwk km p kdai nk mekap mazua..
time ni la wahida gtau, dia plak mggi dpn..gila ahh..besnyaaa..berturut-turut..

so..nk cta lbh2, pjg plak satgi..tgk gmbr la yer...

SEKITAR MAJLIS PERTUNANGAN MAZUA&FERDAUS





last 2pic ni,depa photoshoot kt Straits Quay n hntar aku blk umh trus..


SEKITAR MAJLIS PERTUNANGAN WAHIDA & REZA



dikesempatan ni, nk wish tahniah kt kwn2 aku yg lain yg officially engaged ni...

saudah(besfren masa sek mashoor jgk)
xde plak pic dia brtunang ritu..(sori..xdpt p..insyaAllah kawin aku p ye cyg)

nor (coursemate DIS arau)

jen(coursemate DIS arau)
with her twin..(tunang sama2)

adu (kwn knal dr sek men@sepupu Cik Eina Nina)

faizol (kwn aku merangkap kwn doshi)-dh kawin-


Faizol & Wani..
aku ada p kenduri kt umh faizol di Sik


akhir kata
semoga perhubungan mereka berkekalan hingga hujung nyawa..amin..



p/s:bila la aku pnya turn??



meh klik2 pic bwh ni...huhu

Wednesday, March 9, 2011

my sis 20th besday






..tanggal 9 mac 1991, umo aku 5 thn..cinonet la jgk..tak masuk tadika kemas lg, aku bru dpt adik ppuan...tp ok la..beza thn antara aku n adik-badik aku 4-5 thn..(82-86-91-95)...

ni la adik ppuan tu..(waktu tadika)

aku pun xtau apa perasaan aku msa dpt adik nih..ya la mna nk igt..20 thn lalu..aku kecik lg..
tp, msti la hepi kn sbb ada ahli baru dlm family...adik ppuan plak tu...

rmai pnh igt km kmbar bila dia dh sama besaq ngn aku..aku terbantut sket..hahaha

tgk?? dua2 rabun..(time aku pun pkai spek)

ni pic lama dlu..muka baik ja..hehe

minat brgmbar jgk..


pas2, dia makin cpt meninggi dr aku plak..dh kurang keirasan tuh..
aku membesar, dia dok mengurus plak.hehe..


aku mula pkai kontek lens, dia x mnat..so setia ngn spek dia ja..

ni x aci..sbb dia pkai wedges aku

time ni jgk aku pkai bju dia, dia pau tdg+inner aku..

ni la jgk sbbnya bes kalu ada adik ppuan/kakak..suma bnda nk share..
share bju.tdg.kasut.bilik..bfren ja x share...
pastu,time raya ja, msti bju nk sama kaler..xpun, msti kain sama kaler lain2..

skrg, aku dh abeh study, dia plak smbung study nun di nilai tu..

kalu dia ada, dia la yg akan usung aku nek ego dia..(sian aku kn? adik yg carry kakak.)
dia ni brtuah..sek men dh dpt nek moto p sek..aku lu,p ngn abah,blk ngn bas hin..huhu..


xpala...apa2 pun, hari ni hari dia..genap la dia 20 thn...haha.dh tua punn..sat ja rsa..rsa mcm bru ja dok ikat rmbut dia yg krinting tu, wat 'dendan'...

okla...dh pjg lak cta...aku nk wish ja pun..
lastly, wanna wish her:

"May you achieve everything you desire in life. I wish you a very sweet and happy birthday. May you have an awesome life ahead. Enjoy your day.."