Followers

Thursday, September 29, 2011

UPIN IPIN's GIRLFRIENDS?

Salam..

suka UPIN IPIN x??
suka suka suka...

nak tau x gelpren dua budak botak comel nii???

nak nak nak...

.

.

.

.

.

.

.

:: mei mei ::


bukan bukan bukan



:: susanti ::
bukan bukan bukan


taddaa..ni la gf upin ipin yg baru.....

say hi to................................



:: GG ::
(aka ADIK/KETOT)

ha...betul betul betul...


sebenarnya, nk cita yg budak ni..(or tgk-->ENTRY UTK KETOT), suka gila ngn UPIN IPIN....so,semlm dlm paper METRO, ada la muka UPIN (yg ada jambul tu)..besaq plak tu..tp mulut xda..haha..bosan2 ptg kelmarin, aku pun wat la topeng dr keratan paper tu nk bg GG....

ha..mcm ni la rupanya....





tadda....jenuh nk lubangkan mata n pototng jambul tu...
dh mcm cikgu pendidikan seni dah..hahaha






Spontaneous Thursday #15

Lets blame it on September
Cuz it hurts to remember...

Segmen : Saya Nak Baca Belog Awak

Jom join Segmen Anis Adila...

anis..hope nti sudi la baca belog saya ye...(bloglist skali..hehe)

Wednesday, September 28, 2011

AKU DAN BUDAK CUTE




jejalan bca entry kwn2, dan terbaca psal contest AKU & BUDAK CUTE ni...aku suka..sbb, pnuh dlm smpanan, pic aku n budak2...aku pun suka budak.(hai bakal hubby n MIL...menantu pilihan x sy???)..hakhaktuii.... tapi mmg...I LOVE BABY...(i love u like a love song baby...) eh..silap lagu...

so,aku pun nk join CONTEST ni n support adik ija...(hai CIK IJA..)

ni pic aku n 'budak cute' tu...


cute x kami???? -motif??-

Nama budak ni ANIESSA SOFEA..mcm anak patung x??
Budak ni,anak kepada sepupu aku...nk masuk 2thn...

km suka pggil dia katik or nama manjanya CHACHA..
tgk muka dia??masam ja.dia mmg cmni.susah sket nk senyum or gelak..
ntah nape..ada emas kot dlm mulut...rmbut dia la yg mahai sbb kerinting x igt..suka pkai sepit ja, bila org nk ikat, x reti dok diam...tp, dia la budak cute in our family..
LOVE U CHACHA...!

::3 org yg tlh di TAG::

*AKMA*
*LYAA SURIANY*
*DAYAH*


NAk join jgk?? klik la header CIK IJA kt atas.....



Wordless Wednesday #18




POST YOUR WW HERE =======> WWblog



Tuesday, September 27, 2011

ZUMA ZUMA ZUMA

salam

Hi uollsss....(ishk gedik plak..) hai semua..selamat sejahteri..(bak kata Johan dlm EDISI KHAS)..hikhik... =)

Entry ni nk cita pasal GAME yg aku addicted sgt2 skrg.....

bkn game ANGRY BIRD ni...(xpnh try main pun..bes ke wey?)


tapi game zuma3 ni (aku tau ni game lamaaaa dah n ketggalan btui aku ni)...game tembak2 bola kaler2 bg sama n bergabung malatop tuuu....tp memandangkan game ni ada dlm hp aku, aku main ja laa bla bosan2 xtau nk wtpa.......

ZUMA DELUXE

sejak dua menjak ni, lama dh la jgk...aku suka gila main game ni..jadi ketagih cmna ntah..nk jgk catat nama dlm HIGH SCORES..(sdgkan dlm hp sndiri ja punnnn)
hahahha....dah game lain dlm hp aku ,suma xbes n aku xmnat nak main....(game ni senang..tp smpai STAGE 6 ja mampu..) hahaha...

besala..main dlm hp..ssh sket...klu dlm pc, snang la ada mouse..ni jenuh nk picit smpai lebam ibu jari....klu menang n lps STAGE by STAGE, rsa puas hati sgt2...tapi klu GAME OVER ja, hp2 aku baling...geram...! smpai "hang" hp ni kdg2..

cmna aku x minat nak main natang merah ni erk??? org lain brsmgt main ANGRY BIRD ni..siap ada tshirt muka dia, ptung,bntal,brg2 tulis...femes2..tp aku x knai n xtau pun game ni cmna..hahahahha

muka marah la ni erkkk????



Monday, September 26, 2011

HaPpY BeSdAy KeToT





Salam..


hari ni 26 SEPTEMBER, genap la ketot berumur 5 thn....

who's KETOT????


.


.

.

.

.

.

ni dia..
budak kecik ni




ni la budak nya...km suka pggil ketot/adik/GG/madiha...
(nama sebenar NUR AINUL MARDIHA BT ZURAIMI)...anak sepupu aku.....

jelat budak ni...bila org pggil ketot, dia bahasakan maktok dia Sham (Nor Sham) ja...maktok dia (aka maklong aku), suka pggil dia ketot....

bila blk umah maktok dia...

"Sham, ketot dah blk.." (x ka jelat namanya)

bila org tgk dia sket..

"apa usha2..."



byk jgk pic bdak ni..xlarat nk edit dah..



:: aku & ketot ::
suka sgt wat mimik muka....



Budak ni mmg suka sgt2.....

#menyanyi

video

(act. byk lg vdeo dia nyanyi..nti aku tnjuk lg)
klu dok dlm toilet,msti nyanyi..ni msa main congkak sorg2 pn nk nyanyi...

#menari

dok hiburkan kakak dia msa kt hspital
video


mari mar pun jadi jgk
video
auww...



#posing


dia ada rmbut yg cntik...(suka sgt lepas rmbut..)..


ni dia soh potong sket rmbut dpn dia b4 raya ritu


ni vdeo bljq mengeja..(lwk btoi cara dia eja)...

video


mcm2 lagi vdeo dia dlm simpanan aku...

====================


apa2 pun..just nk wish MY LIL GIRL, KETOT ni....


SELAMAT HARI JADI YG KE 5
SEMOGA CEPAT BESAQ,
JADI ANAK YG SOLEHAH,
BIJAK PANDAI &
MAINTAIN CUTE



ni hadiah utk dia....dari kami..

bantal peluk ANGRY BIRD & spek mata pink..(dia suka brgaya ngn spek..)

.
.


blk sek ja td, dh tnya hadiah dia...sian..dh lama dok tnya bila bday dia..hahaha..
yg dia tau bulan 9 ja...

tgk?? bju sek pun x buka lgi...



ketot ooo ketot.....~



Friday, September 23, 2011

OPEN HOUSE @ JAMUAN HARI RAYA

hai2..entry ke2 utk hari ni..suka hati sbb nk p mkn2 lg mlm ni..
JAMUAN HARI RAYA ANJURAN UMNO plak..wat kt kg sebelah..satu area jgk TG BUNGA ni...

dah la mggu lps ada jamuan hr raya la, knduri la, open house n bday party..akibatnya batuk non-stop smpai skrg ni..hukk hukk...
cuba x mnum ais n mkn ubat batuk, x ok2 jgk..last2, aku bedal ja air ais semlm...dh ok sket..hehehe..mujarab sgguh nescafe ais....



ni last week pnya pic msa jamuan hari raya kt pangsapuri msjid terapung.....


huhu..mlm ni xtau la ada menu apa...ok la..nk siap2 wangi2 cantik2 dah ni...hehehe...

bye2...

Thursday, September 22, 2011

Selasa Malam Ku





Salam...
selamat hari jumaat semua...satgi jgn lupa p smyg jumaat (bg kaum Adam tu)...

skrg ni, dh byk plak drama tv3 yg best2 kn??selasa lps, aku dok dpn tv dr pkul 9-12 x berganjak..kalu x ckup mls nk tgk tv..asyik online ja....

:: CINTA ELYSA ::
setiap SELASA jam 9 mlm...
mmg suka la sbb ada botak (dh x botak lg)..
dlm ni,dia gangster jgk...bila org kata dia gangster ja, msti dia bls blk.
"ckp baik2 sket..mmg aku gangster.."
hahaha.....comel ja gster nih....
.tgk jgn xtgk..rugi...kna plak dia brlakon ngn si fasha sndha ni....


nti2, dua2 ni akan jatuh cinta..auww...

pas cita ni ja, kul 10 msti aku layan EDISI KHAS plak...(ni dh lama tayang..sbb dia mlm selasa jgk,tu yg melekat dpn tv tu)
lawak x hengat....JOHAN la lawak...jd KARAM DI LAUT ASAM DI DARAT la, HAZAMON la, FADZILAH KAMELIA la...gila...~

10.30 plak
:: JIWA & LARA ::
(setiap selasa-khamis)



cita ni pun bes...pelakon best2,jln cita pun best...bru ja start mggu ni..
ada abg seth tan kita, AARON AZIZ...watak nama ZAMAN....(watak antagonis..mmg jahat)
hero nya FAUZI NAWAWI sbg JIWA..

gmbr semata2..(dlm cita ni, depa 2 ni bermusuh)



heroin pun 2 org..(NEELOFA & FAEZAH ELAI)

suka tgk neelofa..cntik sgt la dia ni..cun ja...pegang watak LARA...faezah x kuaq lg..watak apa ntah..anak org kaya tu kot....cita ni, laki dia la wat..Heykal Hanifah...
mmg syok....


cantik kan dia??

cita ni pun kena tgk...x sabaq nk tggu heroin ke2...padan muka LARA...!

dan satu lagi..setiap isnin-khamis,jam 7 mlm...

::SOFFIYA::

ni ganti cita KASIH ALIA yg dh abeh slasa lps..bru ja 2 episod..TIZ ZAQYAH kiut..jd budak sek,kiut ja...td botak ni ada APEK juvana plak...apek sbg MUIZ...suka kt Tiz (SOFFIYA)...
tp bapak soffiya or YAYA ni, jahat..galak..gatai...haruan mkn anak..phm2 la..kena tgk sndiri....

skrg, depa bru sek men, pasni xtau apa jd kt yaya...sbb hero cita ni FIZO....tggu n lihat..!

amboi..byk nya cita best2...xdpt tgk kt tv, cer tgk kt TONTON...fresh2 lg drama2 ni....

ok..dah tgahri....slmt mkn tghari...

Spontaneous Thursday #14




dah nak abeh Syawal...ada sapa2 lg x wat OPEN HOUSE ???
nak p nie..hehehe

Wednesday, September 21, 2011

Monday, September 19, 2011

Fariena Felt Flower (REVIEW)

Salam..

Entry ni saja terpikir nk REVIEW lg kedai/blogshop/page brg2 online yg aku bl..
Brg baik kn? SHARING IS CARING...haha..
b4 raya ritu, terpikir jgk nk ada kerongsang bunga yg comel2...memandangkn dh lama aku admire, kali ni harus bertindak utk tempah khas, handmade dr owner n juga blogger yg cun lg comel ini..


sapakah???



YOUJIE (nama sebenar agak pjg)
comel kn?? meh tgn hasil kerja tgn yg comel2 cam tuan dia jgk...

geram x tgk???
benda ni la yg aku nak sgt ada..so, bulan posa ritu, sempat order n yg bestnya beliau adalah student USM...dlm png ja la...youjie sendiri yg hntar by hand kt aku...( sgguh la cntik tgk dpn2..bkn ja bunga2 tu cntik, tokey dia pun cantik bangat sihh)...

(youjie...rugi xdpt snap2 ngn u itu hari di mcd..hehehe)

aku order 3 kuntum bunga nie.... utk jadikan kerongsang...
bkn ja leh wat kerongsang..mcm2 lagi...sepit,cekak,subang,keychain dll lagi..double comelllss...!



nak tgk lagi hasil keja beliau n nk try mncuci mata, tgk la kt
SINI
.
.
.
.
.
v


FARIENA FELT FLOWER FB Page


bunga comel dibahu ku ~


P TERJAH K....





Siti Nordiana Dah Bertudung??

Salam..

pagi2 isnin, jejalan baca berita terkini, hiburan sensasi bgn pg gosok gigi, tiba2 terbaca berita psl nana bola2 api yg femes ngn arwah achik dlu2 ni...

dia dh brtudung..Alhamdulillah....sweeeeeetttttt sgt.....jom tgk...


manis n makin cantik.....



credit to :
(uptomu<---klik utk berita penuh)