Followers

Tuesday, August 24, 2010

what you waiting for



Tell me what you what you waiting for.


for me...i'm waiting 4 these....

senarai teratas...semstinya...


1. SHAWL COTTON (from NURUL CAKAP CAKAP)

sekian lama tggu dak nurul ni nk wat sale shawl ni, akhirnya dia wat page NURUL HIJAB & CO.
congratz nurul...laku mcm pisang grg panas...1st batch dh miss...
so msg nurul awal2, ada je stok bru, aku nk book..
Alhamdulillah..finally apa yg dihajati, bakal dapat...
cambest je tgk shawl cotton yg nurul pkai ni...





aku dh bank in duit n tggu je ketibaan shawl nih..hehehe...(shawl raya yuhhuuu...)


2. POP CANDY LENS

nama pun ala2 malatop gitu...actually, dh lama teringin nk bl contact lens
kaler n yg mbsrkn mata ni...ntah la cmna rupa bila pkai nti..
bila tgk MAR pun wat bsnes lens kt fb, aku apa lg, mcm org ngntuk disorongkn bntal
(ceh..berperibahasa lak)..aku pun sbg kwn, of kos nk support kwn2 kn? (alasan lagi..)


aku order brown n yg berpower la...nama pun rabun..
alang2 pkai lens, apa slhnya nk try lens cmni kn?? hehe


3. my VINCCI WEDGES



ni kasut hadiah bday mak aku bg dlu tu..tertinggal kt umh sewa sh alam, lupa bwk blk pas
clearance ritu...pkai pun skali ja time dinner missmatch dlu...



skrg ada kt fariha..dia ckp nk pos je...
so..tggu je la...xyah bl kasut raya dh...


4. MY SISTER


adik aku yg bljr kt USIM nu...4hb ni dia blk rya..
x sabar nk ajak shoping raya...
tu yg pnting...


5. KAD RAYA


memandangkn nk raya, mstila dok tggu sapa la yg sudi nk bg kad raya kn
dgr cam kolot je nk berkad2 lak..org skrg zmn cyber..x main dh hntr2 kad ni
emel je, xpun wish kt fb je kan??
tp aku nk jgk kad raya..mcm dulu2...
dok lwn ngn adik2..sapa dpt plg byk kad raya...haha
pas2, siap kmpul n gntung2 lgi dlm umh...


6. BAJU KURUNG RAYA

kain ni bl kt nilai...bnga2 cinta pink gitu..hehehe
dh hntar bg org jahit wat bju kurung biasa...
hrp2 cntik bla jd bju nti ye kain cayunk....


7. MY PRINCE CHARMING




Aku yang menghitung hari...

Akan kutunggu
Detik tiba saat itu
Akan kutunggu
Janji naluri nan satu
Akan kutunggu... kasih...


haha..nak jgk....
dats all...!
so, how about u???
tell me
what u waiting for...???????









Monday, August 23, 2010

~aku bwk moto???.~

ya..dgn ini, saya norshila ibrahim telah berjaya menunggang moto dgn sndirinye,di usia 24 thn.. tu pun skuter.. kepunyaan adik saya (..tgk...adik ada moto,ada lesen,kakak hampeh) hehe...

p/s: x jgk..dlu pnh dah bwk moto en hafiz
msa zmn cntan cntun dlu..


(patut ke nk gtau??hehe)

thnx tu ACHIK sbb ajaq...ritu dh wat entry SAPA NK AJAQ kn???

eksited giler...walaupun pusing2 area flat ni je...
tp nk belok2 tajam sket, FAIL...x pndai nak balance..hehe
ada hati nk bwk moto...
klu jln straight, laju je pulas mnyak.....

achik: time korner slow,kt jln trus.. laju...

tp aku harap, pasni ada masa, aku nk blajaq lg...smpai khatam...huhu..leh la aku panaskn enjin ego anis tu..drpd terbengkalai xda sapa naik, kan??

tgk la sndiri...nti kata aku tipu lak...smpat lg soh acik, merangkap tenaga pengajar merakam momen2 tersebut...




video


Align Center

Wednesday, August 18, 2010

Day 16 — A song that makes you cry (or nearly)




DI PONDOK KECIL



video


Di Pondok Kecil

Album :
Munsyid : Nadamurni
http://liriknasyid.com


dipondok kecil di pantai ombak
berbuih putih beralun-alun

disuatu hari ayah berkata
jaga adik mu ayahkan pergi jauh
ku pandang wajah ayah dahinya ku cium
air mata mengalir hatiku pilu

diam-diamlah sayang jangan menangis
doakan ayah semoga diterima
diam adik ku sayang jangan menangis
andai ayah gugur doakan dia syahid

selamat berjuangan ayah tercinta
kau pergi dulu ayah ke medan juang
ku iringi doa moga berjaya
beroleh kemenangan demi agama Islam

wahai abang ku kemana
ayah ku sayang ayah ku cinta ayah 2x
Align Left
duhai adik ku sayang jangan bersedih
ayah mu pergi menyambut seruan Ilahi
tapi ingatlah adik ku pesanan ayah
berjuangan dan berkorban walau dimana jua

pada Mu Tuhan aku bermohon
dosa ayah ku minta diampunkan
berilah rahmat bantulah dia
untuk menegakkan agama Islam




bila dgr lagu ni je, of kos otomatik ja air mata jatuh...huhu...

lebih2 lagi bulan posa, nk smbut raya, tanpa dia lagi disamping kami...
aku igt lagi, klu bulan posa, dia la yg akan bz balut ketupat...
km kna bljr tgk dia wat..tlg isi pulut, tgk cara dia lipat...erm...
skrg, klu nak wat ketupat utk raya, msti igt abah....

I miss him so much.....
all of us miss him....

thn ni (11 september) genap 5 thn abah meninggalkn km....

YA ALLAH YA TUHAN KU..
TEMPATKANLAH ABAH AKU DIKALANGAN
ORG2 YG BERIMAN
CUCURILAH RAHMATMU KE ATAS ROH NYA...
AMIN...




Tuesday, August 17, 2010

Day 15 — A fanfic




lama giler x wat projek 30 hari...

dh lebih 30 hari pun, x abeh2 projek nih..hahaha...

so, memandangkan bulan posa ni, nk cite lagi psl makan(an) n tmpt mkn...

i loike...

entry DAY 06 pn dh ckp psl mkn..

kali ni nk tunjuk kedai/restoran yg aku nk p try test cuba tgk mkn kt cna....cmna??
aku suka jln2 cr makan ni..
lbh2 lagi asyik dok kt gurney plaza(GP) ja..
pantang ada kdai baru, msti nk cuba...b4 posa dlu, msti turun bwh p kiosk SHIHLIN SNACKS..bnda yg plg bes semestinya ayam XXL dia...fuhh..mmg sdp,besaq n pedas....

source: Shihlin snacks website

XXL Crispy Chicken

A large, tender and succulent piece of bone-in chicken breast, painstakingly marinated to perfection, coated with imported flour and fried to a golden crisp. A special blend of oriental spices is sprinkled on top of the crust, and the chicken is served uncut for maximum goodness. The XXL Crispy Chicken is best
eaten while hot
.



kali ni ada 2 tmpt yg blum aku jejak lgi..kwn2 dh p n ckp bes...so, masuk dlm next list..huhu

1- CLINIC CAFE


kalu dlu, sakit kta p klinik..skrg lapar pun kna p klinik jgk..hhahaha..mcm2..

kt sunway prai dh ada lma dh...skrg kt GP ni bru ja buka...
kwn aku bru ja p..dia tnjuk gmbr je, aku dh tertarik n hati meronta-ronta nk p..leh p berbuka kan kan...

tgk la gmbr2 ni dlu...msti suma teruja jgk mcm aku...

ni kt Sunway Prai
(pic from stevengoh.com)

clinic cafe@GP



sos dlm picagari tu


minum dlm kelalang kon mcm dlm lab pnya
n mcm balang aku ambk msa prak kt Jabatan Kimia je


sama kan?? hehe..tp aku guna letak pokok...


cukup2 la kot gmbr2 d atas...nti aku dh p, msti byk gmbr lagi..bru bes..hehe...

2. COFFEE ISLAND



jln2 kt gney drive, slalu usha je dr luar kdai ni...nk masuk mcm was2..
tp dh disahkan..mmg HALAL n pork free ( bkn dpt free ba...hah)
dia mcm cafe la...meriah sgt bila mlm..ngn lampu lip lap..tgk kt pokok2 tu...

antara menu2 yg menarik minat:

-island heritage cuisine
-chinese cuisine

-coffee island delicacy

-island western food


beverages:


nak try cni jgk...jom3 sapa nk itut.....JALAN JALAN CARI MAKAN...






Sunday, August 15, 2010

~Ramadhan Bulan Mulia~





wAKTU mENGALIR bagaikan aiR,
Ramadhan Suci segera HadiR,
aDA Luka yang pernah teruKIR,
Ada khilaf yang Sempat TerguliR,
Andai ini RAmaDhan TeraKhir,
Mohon Maaf ZaHir Batin..